Doorgaan naar hoofdcontent

Yin XL: extra lange Yin yoga les



Extra lange Yin yoga les
                         prijs: € 25 • datum: maandag 25 mei • tijd: 10.00 tot 12.00



Grenzen verkennen en verleggen

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Spieren loslaten

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant, gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de rek voelt. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht. 
De begrippen yin en yang zijn overal op toe te passen. Yang staat voor het extraverte, het veranderlijke en beweeglijke. Yin vertegenwoordigt het introverte, stabiele en onbeweeglijke. Zo zijn aarde en het donker yin, en lucht en licht yang. Yang sporten richten zich dus op de kracht van de spieren. Het is echter niet de spierkracht die ons fit maakt. Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Je ziet het bij atleten. Zij beëindigen hun carrière niet vanwege gebrek aan de spieren, maar door problemen met hun gewrichten. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.

In de ochtend

Ook als je geen topsporter of primaballerina bent, heb je baat bij Yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. De houdingen worden daarom zittend of liggend uitgevoerd. Yin yoga kun je het beste 's ochtends beoefenen. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt.
Meenemen: 
Trek makkelijke kleding aan. Yoga ervaring niet vereist.

Locatie: 
Yoga Spot, Laan der Hesperiden 142 (naast het Olympisch Stadion), 1076 DX Amsterdam. 020-8223144.

Inschrijven/aanmelden: 
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (maximaal 15 deelnemers). 
Om je in te schrijven voor deze bijzondere workshop kies je via ´boek je les´ op de Yoga Spot website op 29 mei of stuur een e-mail.

Prijs: 
€ 25, inclusief een gezonde snack. 

Je plaats is van jou als je online je betaling hebt geregeld.

Populaire posts van deze blog

Duo Yoga

Wat is leuker dan yoga? Samen yoga! Natuurlijk, yoga gaat over verstillen en naar binnen keren, en dat gaat het beste als je dat op alleen en op je eigen mat doet, maar bij sommige asana's (houdingen) kan het verdiepend werken om samen met iemand van je eigen postuur een houding aan te nemen.  Hieronder nemen we je mee in een vijftal prima samen uit te voeren asana's. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze workshop "duo yoga"! Veel plezier! Shared Downward Dog Dit helpt om gewicht van de handen te krijgen en de rug te verlengen.  - sta in Downward Facing Dog - partner plaatst de voeten op het    heiligbeen - partners' hielen raken het hoogste    punt op het heupbot - partner's armen haast verticaal - partners' borst naar je /\ partner    om je schoudergordel te openen - je voeten geven een fijne lift en    verlenging van je partner's rug Marry Navasana Het is makkelijker je rug rec

De helende werking van de mantra "OHM"

De helende werking van de mantra ‘AUM’ (OHM) Oorsprong & betekenis Het woord AUM/OHM komt uit het Sanskriet en vertegenwoordigt als heilige klank het Brahman: het oneindige, kosmische bewustzijn en wordt daarmee ook wel het geluid van de schepping genoemd. AUM is een samentrekking van drie klanken: A, U en M. Op de juiste manier uitgesproken is AUM een sonore zoemklank waarvan gezegd wordt dat hij van alle klanken het dichts komt bij de oorspronkelijke, scheppende oertrilling van het Universum. Bij het woord ‘AUM’ (vaak geschreven als OM of OHM) hoort ook een prachtig symbool. Het symbool representeert de mantra ‘AUM’ en aan iedere afzonderlijke klank (letter) wordt een betekenis gegeven: - A  (2 in het symbool) is de meest open en diepe keelklank (aaah). Dit is het stadium van menselijk bewustzijn en staat voor aandacht naar buiten, in de wereld zijn, het materiële. - U (3 in het symbool)  is de klank die het meest voor in de mond ligt (oe). Dit is he

Unieke massage bij Yoga Spot!

  Yoga Massage                          prijs:  € 65 •  datum:   woensdag 24 juni •  tijd:  13.30 uur Unieke massage bij YogaSpot Ervaar op woensdag 24 juni bij Yoga Spot hoe de unieke combinatie van massage en muziek je in een ontspannen, meditatieve staat brengt. Priscilla Kramer geeft dan 1,5 uur durende massages die de levensenergie stimuleren en diepe heling bieden. Maak snel een afspraak; er is slechts 1 plaats beschikbaar; om 13.30 uur.  Totale lichaamsmassage De massage is een totale lichaamsmassage met olie en vindt plaats op een matras op de vloer. Priscilla geeft de massage op het ritme en de melodie van specifieke muziek. Dit zorgt voor een vloeiende, hypnotiserende en golvende beweging. Blijvende ontspanning De primaire focus van de massage is blijvende ontspanning op zowel fysiek als emotioneel vlak. Zo komt het lichaam weer terug in een natuurlijk, vrij stromend en levendig evenwicht. Afspraak maken Wil je deze bijzondere massage erva